Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 11:06 - От "Задачи за басейни" или защо човек не може да изпие морето
Автор: dengubara Категория: Забавление   
Прочетен: 13255 Коментари: 9 Гласове:
20

Последна промяна: 17.03.2011 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ходихме тия дни с едни дружки на Панчаревското езеро. Там Кико има вила. До вилата има басейн. Сега е празен и вътре  е нападала шума от дърветата, навяни от вятъра боклуци и хвърлени камъни и тухли. Слязохме по стълбата и си напалихме огън на дъното, а после Юли свали двете каси бира и сега бутилките също са на дъното.
Седяхме си, пиехме си бирата и разсъждавахме.
- Ако напълниш ей тоя басейн с бира - вика Юли - а после ние тримата влезем да плуваме - за колко време можем да я изпием и да изпразним басейна?
- Абе, Юца, ти не си ли учил поне малко математика - вика Кико. - Няма да изпразним басейна, щото тая бира не можеш да я изпиеш, без да пикаеш. И така тая течност ще се върне обратно в басейна, ама бирата ще се развали.
- Вие, пияни глави такива - казвам им аз - смесвате кръговрата в природата с осмозата и забъркването на коктейли от типа "Мечка", ама да знаете: и двамата не сте познали.
- Що, бреее? - ерчат се Юцата и Киро.
- Ами една част от изпитата бира отива в - какмубешеимето - тука Юцата ми подаде шестата бутилка и малко си отвлякох вниманието - мута... не бе - метаболизма  на организма. Сиреч, влиза в енергийния обмен - превръща се в енергия.
- Еййй, ти си бил айнщайн, бе! Сега и формула ше измислиш - хилят се кретените.
- Що да не измисля, бе! - Юца, подай ей оная мъничка зелена бутилка на третия ред от втората каса - глей как настойчиво ми се набива в окото... а така, момче, немаш грешка. Внимавайте сега.
Дадено: един басейн с вместимост Х литра течност. (начи може да не е бира, може да е водка "Смирнофф" например). Имаме трима, така да се каже, "плувци", които плуват и пият. За някакво време - Т - тези тримата изпиват цялото количество течност.  За същото време една част - ЕН - се изпарява - сега е зима - начи, можем да пренебрегнем тая част.  За време - Т-прим - тези тримата изпикават и изпотяват тази течност обратно в басейна. Като отчетем закона на Архимед за всяко тяло, потопено в течност и т.н.  (при него май беше вода, освен ако не се е къпал по обичая на древните във вана с вино - та по-бързо е станал кръговратът) - и извадим тези тримата от басейна - ще имаме У литри течност в басейна.
Сега, момчета, следва най-важната част: 
Хипотезата на Денгубара: Ако в един басейн с вместимост Х литра течност, трима плувци за определено време Т изпиват тая течност и за време Т1 - отделят в басейна У литра течност, то количеството на отделената течност У задължително ще бъде по-малка от количеството на усвоената течност Х. Разликата: (Х-У) е превърнатата в енергия - Е - течност.
- Ееее, момче! - светна се Юцата - сега ми стана ясно защо  човек не може да изпие морето.
- Що? - не се светкаме с Кико.
- Нали знаете оная песен: "Йохохо и бутилка ром" - щото са си носели  добавката в бутилки! - обявява откритието си Юцата.
После, нали си е учен - прави се на студент  вече  шеста година - най-трудна му беше първата година от трети курс - вади писалка и някакъв тефтер и записваме  Хипотезата на листчета, навиваме ги и ги слагаме в празните бутилки, слагаме тапите обратно и ги оставяме на дъното на басейна.

Сега остава да се провери Хипотезата практически.
Но, аз съм сигурен, че е вярна: морето още не е изпито. ...........................................................................................................................








Гласувай:
20



1. wonder - Хахахаххх... Прекалителен!
16.03.2011 11:32
И ми спомни, Денгубара, как змейски пиеше коктейл "Медведь пришьол - медведь ушол" един талант от Таганка - водка и бира - бира и водка! Егати енергията после... ;)))))
цитирай
2. gkowachew - Човек не може да изпие
16.03.2011 11:54
всичкото пиене на света и да преспи с всички жени, но е длъжен да опита! Втората част от тази мъдрост е цитат от Жоржи Амаду! :)))
цитирай
3. dengubara - Добре ми дошла, магьоснице! енергия нали - радвам се, че го потвърждаваш:)))))))))))))))))))))))
16.03.2011 12:39
wonder написа:
И ми спомни, Денгубара, как змейски пиеше коктейл "Медведь пришьол - медведь ушол" един талант от Таганка - водка и бира - бира и водка! Егати енергията после... ;)))))

цитирай
4. dengubara - Опитваме се, опитваме се - само гледаме да степенуваме приоритетите на момента:))))))
16.03.2011 12:40
gkowachew написа:
всичкото пиене на света и да преспи с всички жени, но е длъжен да опита! Втората част от тази мъдрост е цитат от Жоржи Амаду! :)))

цитирай
5. ckarlet - Свежа история, Dengubara:) П...
16.03.2011 14:10
Свежа история, Dengubara:)
Поздрави!
цитирай
6. monaliza121 - С математиката сме в разпра, но имам ...
16.03.2011 16:35
С математиката сме в разпра, но имам една забележка. Освен изпарението и потенето трябва да отпадне през зимата.:))))))
Привет от морето! :))))
цитирай
7. dengubara - Здравей, добре дошла О Хара! Поздрави и на тебе!:)))))))))))))))))))))))
16.03.2011 22:53
ckarlet написа:
Свежа история, Dengubara:)
Поздрави!

цитирай
8. dengubara - Знаех си, че някой ще попита:))))))))))))))))))))))))))))))) Ами, опитът показа, че се потим.
16.03.2011 22:56
monaliza121 написа:
С математиката сме в разпра, но имам една забележка. Освен изпарението и потенето трябва да отпадне през зимата.:))))))
Привет от морето! :))))



Или зимата не е чак толкова зима, или - понеже не е вода, знаеш...

Сега очаквам някой да зададе въпроса за Тприм - ами това е времето между последното пиене и следващото пикаене - при зимни условия е пренебрежимо малко, при летни - ами тогава потенето ще е по-интензивно...
цитирай
9. анонимен - uggs nederland
01.11.2012 08:58
lYjnikQcnj <a href="http://bestbeatsbydre-us.info/#19214">beats by dr dre</a> sSvavfNbaf <a href="http://bestbeatsbydre-us.info/#43927">monster beats by dre</a> cJjfneWptt <a href="http://bestbeatsbydre-us.info/#79287">beats by dre monster</a> jGtttaDmto http://bestbeatsbydre-us.info/#86193 sOagjeJtin http://doudounecanadagoosepascher.webnode.fr/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dengubara
Категория: Забавление
Прочетен: 2508599
Постинги: 16
Коментари: 774
Гласове: 2200
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол